Wednesday, 2 September 2015

ORANG ISLAM JANGAN JADI ALAT PENYEBAR PROPAGANDA MUSUH-MUSUH ISLAM.

Seringkali saya perhatikan, ramai kawan-kawan FB saya yang suka share gambar-gambar yang temanya menghina Islam. Gambar-gambar itu termasuklah yang dikaitkan dengan tempat-tempat suci atau barang-barang yang mulia dari kacamata Islam.
SARANAN saya... Kalau kita dapat gambar-gambar seperti itu, jangan tambah terukkan lagi keadaan dgn share. DELETE saja.
Apa objektif kita sebar? Apa yang ingin kita capai dan selesaikan? Nak suruh semua tahu siapa yang bertanggungjawab menghasilkan gambar tersebut? Apa yang kita nak capai dan selesaikan? Apa faedahnya pun yang kita dapat bila kita share? Bukankah makin menambah terukkan keadaan?
Come on la semua.. Banyak lagi benda baik yang berfaedah untuk kita sebarluaskan daripada sampah sarap macam ni!!!!
Dalam tidak sedar, Islam dihina oleh tangan-tangan kita yang kononnya macam sensitif dan peka dan menjaga agama la kan? Pigi dah! Tahu tak ini adalah senjata sulit musuh Islam. Objektifnya supaya Islam terhina dgn penyebaran gambar ini. Mereka tak perlu suruh orang bukan Islam yang sebar. Kita yang Islam ni pulak yang jadi pak sanggup untuk sebar.
So, kita jawab sendiri. Kenapa kita patut jadi alat penyebar propaganda murahan mereka ini????? Kalau nak suruh orang yang buat ni kena azab, tak sebar pun Allah itu maha mengetahui...
Apa jadi pulak kalau sebenarnya ini adalah hasil kerja org lain yang nak memfitnah tuan punya akaun ni??? Masuk bab fitnah pulak! Lagi berderet-deret dosa dan mudharat yang kita hasilkan.

No comments:

Post a Comment