Saturday, 10 October 2015

PUBLIC GOLD : PENJUAL DAN PEMBELI EMAS YANG TERBAIK.

BELI EMAS MESTI DARI PEMBELI EMAS JUGA.

Kita tahu bahawa harga emas memainkan peranan penting apabila kita membeli emas. Pastikan kita mendapat harga terbaik iaitu RM/gram paling rendah untuk emas milik kita.

Bagi semua pemilik emas - samada mereka penyimpan, pelabur atau pedagang emas - suatu hari mereka pasti mencari masa untuk menjual emas milik mereka dengan harga terbaik supaya mereka beroleh keuntungan yang maksima.

Di sinilah pentingnya kita mengetahui dari siapakah patut kita membeli emas supaya akhirnya kita tidak berhadapan dengan masalah untuk menjual balik.

Sepanjang pemerhatian saya, ada banyak penjual emas yang bukan pembeli emas yang baik. Sebagai contoh, kedai emas, bank dan emas keluaran antarabangsa - sebagai contoh palm suisse - yang tidak dimiliki oleh sesiapa secara ekslusif.

Kedai emas dan bank bukan pembeli yang baik kerana spread atau susutnilai yang besar. Emas seperti Palm Suisse pula, anda mungkin menghadapi kesukaran ketika hendak menjualnya di pasaran terbuka kerana pembeli akan mula bermain harga.

Tidak hairanlah, walaupun harga emas pasaran dunia sedang naik, anda tetap rugi apabila menjual balik emas milik anda kepada pembeli yang tidak sepatutnya.

Jadi, apa pilihan yang terbaik?

Sudah semestinya Public Gold. Public Gold adalah penjual dan pembeli emas yang baik.

1. Harga belian balik sentiasa di kemaskini dan dipaparkan di website miliknya. Ini boleh mengelakkan manipulasi apabila ada percanggahan harga.

2. Susutnilai atau spread sudah tidak relevan apabila Public Gold membeli kembali emas milik anda. Apa yang ada hanyalah harga belian semula (buy back) yang telus mengikut harga emas semasa dunia.

3. Public Gold bersedia membeli balik emas keluarannya pada apa amaun sekalipun. Saya sendiri secara personal pernah menguruskan penjualan gold bar Public Gold bernilai lebih RM5 juta dalam satu masa. Amat menakjubkan apabila Public Gold tiada masalah untuk membayarnya.

4. Selain emas keluarannya, Public Gold juga bersedia membeli emas keluaran siapa saja termasuk barang kemas. Saya biasa membuat perbandingan terlebih dahulu di beberapa kedai emas sebelum meninjau harga Public Gold. Amat mengejutkan, apabila Public Gold akan membelinya dengan harga yang lebih tinggi.


Bermulalah sekarang dengan emas yang betul, tidak lain dan tidak bukan hanya dari Public Gold.

No comments:

Post a Comment